Sałatka warzywna z pieczarkami i tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczna pełna witamin sałatka .Smakuje o każdej porze roku .

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki: 4 sztuki
    - marchewka: 2 sztuki
    - jajka: 3 sztuki
    - pieczarki świeże: 15 dekagramów
    - cebula czerwona: 1 sztuka
    - korniszony: 4 sztuki
    - tuńczyk w sosie własnym w kawałkach /puszka: 1 sztuka
    - szczypior: 0.33 pęczka
    - oliwki czarne: 4 łyżki
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - pieprz kolorowy ziarniasty: 4 szczypty
    - sól morska do smaku: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warzywna z pieczarkami i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dobrze myjemy i gotujemy w mundurkach. Po ugotowaniu studzimy je ,obieramy z łupiny i kroimy w kostkę. Marchewkę gotujemy zimną kroimy w kosteczkę.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu jajka obieramy i siekamy . Pieczarki gotujemy i zimne kroimy w mniejsze kawałki. Korniszony kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę .
  • 3. Dodajemy posiekany szczypior i pokrojone w paseczki oliwki . Składniki mieszamy . Cebulę obieramy i siekamy ,dodajemy tuńczyka z puszki. Doprawiamy sola i pieprzem .Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować