Sałatka warzywna z ryżem i sosem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować w posolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Warzywa umyć, paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w w paski. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki, fasolkę odmrozić. Różyczki brokuła ugotować w posolonej wodzie na pół twardo i wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem. Dodać marchewkę, fasolkę, paprykę i kukurydzę. Całość przemieszać z ryżem, dodać suszoną bazylię i oregano. Chwilę poddusić, doprawić do smaku solą i pieprzem.
2.Sos: mleko rozgrzać, dodać topiony serek. Wymieszać, żeby nie było grudek. Przełożyć na półmisek, posypać posiekanym świeżym koperkiem. Smacznego!
Komentarze