Sałatka warzywna z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Bardzo smaczna sałatka, idealnie nadająca się na posiłek kolacyjny lud do podjadania sobie między posiłkami.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • połowa mniejszej kapusty pekińskiej
    3 łodyżki selera naciowego
    pęczek szczypioru
    świeże ogórki 3-4 sztuki
    rzodkiewki 8 sztuk
    kukurydza z puszki (5-6 łyżek)
    Tuńczyk 1 konserwa
    5 łyżek stołowych oleju z pestek winogron
    sól
    pieprz ziołowy
    pieprz czarny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka warzywna z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską kroimy w większe piórka,łodyżki selera naciowego, rzodkiewki, szczypior i ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę, tuńczyka, mieszamy wszystko. Pomieszane składniki wstawiamy na 10-15 minut do lodówki. W salaterce mieszamy pieprze, sól razem z oliwą z pestek winogron. Po 15 minutach dodajemy wymieszaną oliwę z solą i pieprzem do surówki. Dobrze mieszamy wszystkie składniki. Miskę z surówką przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki, po to żeby wszystkie składniki w surówce przeszły swoimi smakami.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Seler Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować