Sałatka wielowarstwowa z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo efektowna sałatka - idealna na przyjęcia i święta.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ryż w woreczkach: 2 sztuki
    - ogórki konserwowe lub kiszone: 4 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - ketchup pikantny: 1 opakowanie
    - majonez dekoracyjny "Winiary": 1 opakowanie
    - tuńczyk w sosie własnym, odsączony i rozdrobniony: 1 puszka
    - zielony groszek z puszki: 0.5 puszki
    - jaja na twardo: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka wielowarstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki potrzebne do sałatki 1. Ryż gotujemy i studzimy; ogórki, cebulę, jajka kroimy w kostkę; tuńczyk odsączamy z zalewy i rozdrabniamy. Przygotowujemy wszystkie potrzebne nam składniki.
  • ogórki 2. Do dużego szklanego półmiska, układamy składniki po kolei:
    - ogórki
  • ryż 3. - 1/2 woreczka ryżu
  • Ketchup 4. - 1/2 ketchupu
  • cebula 5. - cebula
  • ryz 6. - 1/2 woreczka ryżu
  • majonez 7. - 1/2 słoika majonezu
  • jajka 8. - jajka
  • ryz 9. - 1/2 woreczka ryżu
  • majonez 10. - 1/2 słoika majonezu
  • tuńczyk 11. - tuńczyk
  • ketchup 12. - 1/2 ketchupu
  • groszek 13. - 1/2 puszki groszku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować