Sałatka wielowarzywna Ani

4.5 (186 ocen)

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

sałatka jest przepyszna, przepis mam od koleżanki Ani J.

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 kg ogórków
    2 kg kapusty
    1,5 kg cebuli
    1 kg marchewki
    2 szklanki cukru
    3 garscie soli
    0,5 litra wody
    0,5 litra octu
    0,5 litra oleju słonecznikowego
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przetwory

Sałatka wielowarzywna ani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka wielowarzywna Ani 1. Ogórki obrać i pokroić w plasterki.
    Kapustę poszatkować.
    Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki.
    Cebulę pokroić w talarki.
    Warzywa wymieszać z solą , przykryć i odstawić na 1 godzinę.
    Następnie wlać olej, ocet, wodę, wsypać cukier, wymieszać i odstawić znów na 2-3 godziny.
    Przełożyć do dużego garnka, zagotować i pogotować 5 minut.
    Gorące przełożyć w słoiki. Odwrócić.
    Ja dla pewności pasteryzowałam 4-5 minut.
    Z tej porcji wyszło 12 słoików litrowych i 1 0,7 litra
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować