Sałatka wiosenna z jajkiem, rzodkiewką i fetą

4.5 (162 ocen)

  • 15 min

Lekka wiosenna sałatka idealna na kolację

  • 15 min

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    duża główka sałaty masłowej
    3 ogórki
    2 pęczki rzodkiewki
    1 czerwona cebula
    100 g sera feta
    pęczek szczypiorku
    Sos
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki śmietany 18%
    ząbek czosnku
    kilka kropel soku z cytryny
    sól pieprz do smaku

Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka wiosenna z jajkiem, rzodkiewką i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczoną sałatę rwiemy na mniejsze kawałeczki. Cebulę siekamy w piórka. Ogórki obieramy i kroimy w 2 cm słupki. Rzodkiewkę oczyszczamy i kroimy w plasterki. Ser feta kroimy w kostkę. Podane składniki mieszamy. Układamy na 6 talerzach,
    Majonez mieszamy z śmietaną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Na sałacie układamy jajka pokrojone w ćwiartki, polane sosem majonezowym i posypane pokrojonym szczypiorkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować