Sałatka wiosna z tofu i sosem miętowo bazyliowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Zdrowa, smaczna sałatka, po prostu wiosna na talerzu

  • 15 min

Składniki:

  • Sałatka wiosna z tofu i sosem miętowo bazyliowym
    5 liści sałaty masłowej
    1 szczypta soli
    1 szczypta pieprzu
    1 opakowanie tofu
    2 łyżki oliwy z oliwek
    10 sztuk żółte i czerwone pomidorki koktajlowe
    6 szparagów białych
    7 sztuk Bratki kwiatki
    7 sztuk Truskawki
    1 sztuka cukinii
    2 gałązki mięty świeżej
    2 gałązki bazylii świeżej
    1/2 cytryny
    2 gałązki koperku świeżego

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka wiosna z tofu i sosem miętowo bazyliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka wiosna z tofu i  sosem miętowo bazyliowym 1. Sałatę umyć, osuszyć i odciąć twarde łodyżki, ułożyć na talerzu. Szparagi ugotować aldente i pokroić.
  • Sałatka wiosna z tofu i  sosem miętowo bazyliowym 2. Dodać pomidorki koktajlowe, truskawki, cukinie pokrojoną , szparagi. Tofu pokroić w kostkę. Sałatkę polać sosem miętowo-bazyliowym. Do miski od blendera włożyć listki bazylii i mięty, dodać dwie łyżki oliwy z oliwek, dwie łyżki soku z cytryny, sól, pieprz. Całość zblenderować i polać sosem sałatkę. Dodatkowo posypać sałatkę pokrojonym świeżym koperkiem, bazylią i bratkami .

Porady

Zamiast tofu można wykorzystać ser feta, ale ja polecam tofu bardzo dobre.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

KH_02-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować