dressing:
niecałe pół szkl oleju
3 łyżki wody
oregano, bazylii, tymianek- po 2 gałązki, jeśli suszony to do smaku
sól,pieprz do smaku
kilka gałązek świeżej natki pietruszki
ocet winny do smaku
Sałatka włoska z mozzarellą i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykładamy miks sałat,pomidorki koktajlowe przekrawamy na połówki, układamy mozzarellę.
Wykładamy pokrojoną w półplasterki cebulę, oliwki, pokrojone suszone pomidory.Posypujemy
słonecznikiem i sezamem.Dressing: Olej mieszamy z wodą, dodajemy
posiekane świeże lub suszone zioła,. doprawiamy do smaku solą, pieprzem
i octem balsamicznym. Podajemy po ok 15 minutach od przygotowania aż smaki
się przegryzą. Podajemy np z bagietkami czosnkowymi.
Komentarze