Sałatka z cebulką konserwową i marchewki z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

Sałatka i śliczne marcheweczki

Składniki:

  • - słoiczek pieczarek konserwowych;
    - słoiczek cebulki konserwowej;
    - 4 ogórki konserwowe;
    - 3-4 jajka;
    - mała cebula lub szczypiorek;
    - majonez;
    - sól, pieprz
    - ciasto francuskie, żółtko, odrobina mleka na marchewki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Sałatki Jajko

Sałatka z cebulką konserwową i marchewki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę. Cebulki, pieczarki i ogórki osączyć. Pieczarki pokroić na ćwiartki, a ogórki w kostkę. Szczypiorek lub cebulę drobno pokroić. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać majonez. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dodatkowo na marchewki, potrzebne będą cienkie, podłużne, kawałeczki ciasta francuskiego. Ilość zależy od tego, ile marchewek chcemy upiec, oraz żółtko wymieszane z odrobiną mleka. Kawałeczkami ciasta, okręcić metalowe foremki do rurek, w miarę ciasno zaczynając od czubka. Wysmarować żółtkiem i piec około 10 minut w 200°C, aż uzyskają jasno, złoty kolor. Najlepiej aby się piekły na stojąco, wówczas nie będą spłaszczone z żadnej strony. Można zjeść zaraz po upieczeniu lub wykorzystać do ozdobienia np. sałatki, lub podać marchewki wypełnione sałatką, pastą lub twarożkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Jajka Sałata Marchewka Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować