Sałatka z cieciorką i rzeżuchą

0 (0 ocen)

  • 5 min

Warto zastąpić ciężką kolację lekką sałatką.

  • 5 min

Składniki:

  • 1 puszka cieciorki gotowanej na parze
    pęczek szczypiorku
    garść rzeżuchy
    pęczek podłużnych rzodkiewek
    1 czerwona papryka
    pół szklanki ziaren słonecznika
    2 łyżki jogurtu greckiego
    szczypta soli
    pół pęczka natki pietruszki
    50 g sera feta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z cieciorką i rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczypiorek, rzeżuchę oraz natkę pietruszki drobno siekamy.
    Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni i mieszamy z ziołami.

    Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę, odsączoną cieciorkę, pokrojone w plasterki rzodkiewki i jogurt grecki. Doprawiamy szczyptą soli.

    Podajemy z pokruszoną fetą i natką.

Porady

Można pominąć fetę - zrobi się jeszcze dietetyczniej! Jednak pamiętajmy, że wiele witamin rozpuszcza się tylko w tłuszczach, nie warto więc z nich całkowicie rezygnować.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzeżucha Sałata Warzywa Ciecierzyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować