Sałatka z cieciorki i jajka

4.46 (162 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczna, zdrowa i sycąca, bogata w minerały i białko:)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - cieciorka konserwowa: 0.5 opakowania
    - jajka: 4 sztuki
    - czosnek-ząbek: 1 sztuka
    - szczypior: 0.5 pęczka
    - papryka zielona: 0.5 sztuki
    - pieprz kolorowy świeżo mielony: 0.5 łyżeczki
    - olej rzepakowy: 2 łyżki
    - sól: 3 szczypty
Wystaw ocenę:

4.46 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z cieciorki i jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie . Po ugotowaniu studzimy obieramy i siekamy.
  • 2. Cieciorkę odcedzamy z zalewy .Dodajemy do posiekanych jajek. Szczypior kroimy . Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę .
  • 3. Do oleju rzepakowego ok 2 łyżek dodajemy wyciśnięty czosnek ,pieprz kolorowy i sól .Mieszamy . Taki sos dodajemy do sałatki Mieszamy . Odstawiamy na ok 20 min .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować