Sałatka z cykorią, jajkiem i grillowaną papryką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna sałatka z jajkiem do zjedzenia w formie finger food - palcami lub na grzance

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - sałata (8 małych liści rzymskiej sałaty): 8 sztuk
    - cykoria (8 łódeczek): 8 sztuk
    - papryka (grillowana, z zalewy): 2 sztuki
    - jajka (duże, wiejskie): 2 sztuki
    - ser owczy (twardy starty ser owczy lub kozi): 2 łyżki
    - orzechy (piniowe): 1 łyżka
    - cebula (dymka ze szczypiorem): 1 sztuka
    - kiełki buraka: 1 łyżka
    - sół: 2 szczypty
    - pieprz: 2 szczypty
    - oliwa z oliwek (z czosnkiem i bazylią): 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z cykorią, jajkiem i grillowaną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z cykoria, jajkiem i grillowana papryką 1. Na talerzu układać naprzemiennie liście sałaty i cykorii. W łódeczkach cykorii umieścić ćwiartki grillowanej papryki, a w sałacie ćwiartki jajek. Dodać starty na grube wiórki ser. Całość posypać solą, pieprzem, posypać orzeszkami, posiekanym szczypiorem i skropić oliwą. Podawać z kiełkami.
  • Sałatka z cykoria, jajkiem i grillowana papryką 2. Do tej sałatki nie potrzeba widelca, można brać łódeczki bezpośrednio palcami lub jeść je na grzance.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować