Sałatka z czerwonym ryżem i tuńczykiem

4.51 (184 ocen)

  • 30 min

Zwykła sałatkę z tuńczyka urozmaiciłam czerwonym ryżem i czosnkową cebulą. Można podawać ją w dwóch wersjach z majonezem lub bez.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 torebki czerwonego ryżu ( 200 g )
    2 puszki tuńczyka
    1 mała puszka kukurydzy
    2 ogórki kiszone
    kawałek pora
    1 cebula czosnkowa
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    ewentualnie majonez
Wystaw ocenę:

4.51 (184 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z czerwonym ryżem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie pod przykryciem przez 20 minut.
    Tuńczyka (w oleju lub w wodzie) oraz kukurydzę odcedzamy.
    Ogórki, pora i cebulę kroimy w kostkę.
    Natkę pietruszki szatkujemy.
    Zimny, ugotowany ryż mieszamy z resztą składników, doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie majonezem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować