Podana z wytrawnym, słodkim dipem na bazie soku pomarańczowego, musztardy i miodu z odrobiną octu balsamicznego. Połączenie świeżych owoców z burakami i mozzarellą daje bardzo ciekawe połączenie.
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
- buraki (ugotowane): 2 sztuki
- brzoskwinie: 2 sztuki
- mozzarella: 1 sztuka
- orzechy włoskie: 100 gramów
Sałatka z brzoskwinią, buraczkami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowane buraki i brzoskwinie oraz mozzarellę pokroić. Ułożyć na talerzu, posypać garścią orzechów włoskich i pokrojonym szczypiorkiem lub pozostawić go do dekoracji. Podawać z dipem (przepis poniżej), który idealnie komponuje się z sałatką podkreślając jej owocowy smak smak.
2.PRZEPIS NA DIP:
do soku pomaranczowego dodać musztardę, miód, ocet balsamiczny i dokładnie wymieszać.
Komentarze