Sałatka z brzoskwiniami na szpinaku

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Ten oryginalny zestaw jest wspaniałym źródłem energii.

  • 20 min

Składniki:

  • 30 dag szpinaku
    8 dużych pieczarek
    15 dag startego żółtego sera
    20 dag ciemnych winogron
    2 brzoskwinie
    4 dag prażonych płatków migdałów
    250 ml majonezu
    125 ml soku z pomarańczy
    1/4 łyżeczki cynamonu
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z brzoskwiniami na szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Winogrona, szpinak, brzoskwinie i pieczarki myjemy i osuszamy. Z brzoskwiń i winogron usuwamy pestki. Szpinak rwiemy w małe kawałki
    i układamy na talerzu. Pieczarki i brzoskwinie kroimy w plastry. Składniki mieszamy, następnie posypujemy serem i migdałami.
  • 2. Sos: majonez mieszamy z sokiem i cynamonem. Podajemy w osobnym naczyniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować