Sałatka z buraczków i czerwonej kapusty na zimę

4.4 (185 ocen)

  • 2 godz.

Smaczny dodatek do obiadu , w zimowe dni

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg buraków
    1 kg kapusty czerwonej
    2 duże cebule cebuli
    ZALEWA:
    150 gram cukru
    1 łyżka soli
    1/2 szklanki wody
    1/2 szklanki octu
Wystaw ocenę:

4.4 (185 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Sałatka z buraczków i czerwonej kapusty na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki gotujemy do miękkości, studzimy i obieramy. Trzemy na tarce o dużych oczkach. Kapustę szatkujemy i dodajemy do buraków. Mieszamy. Z octu wody, soli oraz cukru przygotowujemy zalewę. Studzimy. Zalewę wlewamy do buraczków z kapustą, mieszamy i odstawiamy na godzinę. Wkładamy sałatkę do słoików i pasteryzujemy ok. 20 minut.

Porady

Podobną surówkę możemy wykonać z białej kapusty

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować