Sałatka z grillowaną polędwiczką wieprzową, szparagami i gruszką

0 (0 ocen)

Wykwintna sałatka z lekko ostrą pieczona polędwiczką wieprzową , cennymi w witaminy zielonymi szparagami i plasterkami słodkiej gruszki. Smakuje wybornie za równo na ciepło jak i na zimno.

Składniki:

  • ( Na 2 porcję)
    100g. mixu sałat z botwinką
    50g. rukoli
    1 twarda gruszka
    6 zielonych szparagów
    1 polędwiczka wieprzowa ( ok 450g.)
    sos solowy ciemny
    Marynata do mięsa:
    4 łyżki sosu chili
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyzeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sosy

Sałatka z grillowaną polędwiczką wieprzową, szparagami i gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki marynaty łączymy razem , nacieramy mięso , odstawiamy na noc do lodówki.
  • grillowanie 2. Sałatę myjemy , osuszamy.
    Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końce , blanszujemy 2 min. Odcedzamy , osuszamy.
    Gruszkę obieramy za pomocą obieraczki do jarzyn kroimy w cienkie plasterki.
    Grill rozgrzewamy , układamy mięso , szparagi oraz plastry gruszki.
    Grillujemy ok. 10 min. w połowie czasu przekręcamy składniki.
  • sałatka 3. Na talerzach rozkładamy sałatę z rukolą , polewamy sosem sojowym.
    Polędwiczkę kroimy w plastry układamy na sałacie wraz ze szparagami i plasterkami gruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Szparagi Gruszki Sos sojowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować