Sałatka z grillowanej papryki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszna i szybka w przygotowaniu sałatka. Może otworzyć przyjęcie grillowe.

  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka czerwona: 6 sztuk
    - sól morska: 1 łyżeczka
    - glassa balsamiczna: 1 łyżka
    - miód: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z grillowanej papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grillowana papryka 1. Paprykę grillujemy aż do czarnej skórki, nastepnie wkładamy do foliowej reklamówki, zamykamy szczalnie i odstawiamy do przestygnięcia. Następnie zdejmujemy skórkę, kroimy w paseczki i polewamy posypujemy solą morską.
    Osobno podajemy sos:
    Miód podgrzewamy do osiągnięcia płynnej konsystencji, mieszamy z oliwą i glassą balsamiczną. Doprawiamy do smaku solą i ewentualnie sokiem z cytryny, jeśli jest za bardzo słodki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować