Sałatka z grillowanym kurczakiem, winogronami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z piersi kurczaka lekko rozbijamy. Oprószamy z dwóch stron solą, pieprzem i smarujemy olejem. Filet układamy na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej i grillujemy po około 10 minut w każdej strony. Następnie studzimy i kroimy w paski.
2.Migdały zaparzamy we wrzątku i obieramy ze skórek. Następnie prażymy na suchej patelni. Winogrona obieramy z kiści i przekrawamy na pół. Liście sałaty płuczemy i rozdrabniamy. Do sałaty dodajemy kurczaka, winogrona oraz migdały. Delikatnie mieszamy.
3.Jogurt naturalny mieszamy ze śmietaną, sokiem z cytryny, cukrem, solą oraz pieprzem. Przygotowanym dressingiem polewamy sałatkę. Odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły.
Komentarze