Sałatka z grillowanych warzyw

0 (0 ocen)

  • 30 min

Do potraw z grilla proponuje podać sałatkę którą przygotujemy również na grillu. Jest prosta, szybka w przygotowaniu, zrobiona z kilku składników, podana na ciepło - doskonała;)

  • 30 min

Składniki:


  • 6-8 pieczarek
    1 duża cebula lub dwie mniejsze
    1 pomidor
    1/3 natki pietruszki
    2 łyżki oliwy
    szczypta soli
    szczypta pieprzu kolorowego

Sałatka z grillowanych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z grillowanych warzyw II 1.
    Pieczarki oczyszczamy miękką szczoteczką, następnie kroimy na 4 części, jeśli mamy duże kapelusze wtedy na 6.
    Cebulę obieramy, kroimy na pół, potem te połówki nacinamy na połowę i kroimy w grubsze plastry. Pomidora kroimy w grube plastry.
    Pieczarki z cebulą wrzucamy do miski, dodajemy oliwę i przyprawiamy solą i pieprzem.
    Całość mieszamy odstawiamy na chwilę.
    Wrzucamy na rozgrzany grill (u mnie elektryczny, jeśli macie tradycyjny proponuję użyć tacek.
    Grillujemy kilka minut, po chwili dodajemy pomidora, "pieczemy" dosłownie 2 minuty z każdej strony, potem kroimy go na mniejsze części.
    Wszystkie składniki mieszamy razem, dodajemy posiekaną pietruszkę.
    Podajemy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy