Jedna z moich ulubionych sałatek. Wiosną i latem robię ją często. To też świetna alternatywa dla grillowanych dań mięsnych lub smaczny dodatek do nich.
40 min
Składniki:
1 mała cukinia
1 czerwona papryka
1 cebula
1/2 kostki sera feta
szczypiorek
kilka listków bazylii
oliwa z oliwek
sól (do smaku)
świeżo zmielony ziołowy pieprz (do smaku)
Sałatka z grillowanych warzyw z fetą i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię kroimy według uznania na plasterki lub paski. Paprykę i cebulę kroimy w plasterki. Warzywa smarujemy oliwą i grillujemy na ruszcie do miękkości. Do grillowanych warzyw dodajemy pokrojony w kostkę ser feta, szczypior i bazylię. Sałatkę skrapiamy oliwą i doprawiamy do smaku.
Komentarze