Sałatka z grillowanych warzyw z fetą i bazylią

5 (172 ocen)

  • 40 min

Jedna z moich ulubionych sałatek. Wiosną i latem robię ją często. To też świetna alternatywa dla grillowanych dań mięsnych lub smaczny dodatek do nich.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 mała cukinia
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    1/2 kostki sera feta
    szczypiorek
    kilka listków bazylii
    oliwa z oliwek
    sól (do smaku)
    świeżo zmielony ziołowy pieprz (do smaku)
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Przekąski Grill

Sałatka z grillowanych warzyw z fetą i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię kroimy według uznania na plasterki lub paski. Paprykę i cebulę kroimy w plasterki. Warzywa smarujemy oliwą i grillujemy na ruszcie do miękkości. Do grillowanych warzyw dodajemy pokrojony w kostkę ser feta, szczypior i bazylię. Sałatkę skrapiamy oliwą i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować