Taką fasolkę polecam jako dodatek do obiadu. Jednak sałatka sama w sobie również jest bardzo smaczna i pożywna. Podajemy na ciepło jednak na zimno również jest smaczna.
Składniki:
200 g fasolki szparagowej(żółta i zielone)
200 g pomidorków koktajlowych(czerwone i żółte)
1 cebula większa
2 ząbki czosnku
4 łyżki oleju
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
sól i pieprz do smaku
szczypiorek
Sałatka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z fasolki odciąć końcówki i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedzić i przelać zimną wodą. Zimną fasolkę pokroić na trzy części. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej dodać cebulę i lekko zrumienić. Do cebulki dodać czosnek, fasolkę szparagową, pomidorki i mieszając podgrzewać do momentu aż wszystkie składniki będą ciepłe. Sałatkę doprawić solą i pieprzem. Sałatkę przełożyć na talerz i posypać pokrojonym szczypiorkiem. Sałatkę dodaję do przepisu miesiąca ponieważ jest kolorowa, smaczna i przyciąga wzrok. Zachęcam również do częstego przygotowywania sałatek.
Komentarze