Sałatka z fasolką szparagową

4.5 (143 ocen)

Taką fasolkę polecam jako dodatek do obiadu. Jednak sałatka sama w sobie również jest bardzo smaczna i pożywna. Podajemy na ciepło jednak na zimno również jest smaczna.

Składniki:


  • 200 g fasolki szparagowej(żółta i zielone)
    200 g pomidorków koktajlowych(czerwone i żółte)
    1 cebula większa
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka cukru
    sól i pieprz do smaku
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z fasolki odciąć końcówki i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedzić i przelać zimną wodą. Zimną fasolkę pokroić na trzy części. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej dodać cebulę i lekko zrumienić. Do cebulki dodać czosnek, fasolkę szparagową, pomidorki i mieszając podgrzewać do momentu aż wszystkie składniki będą ciepłe. Sałatkę doprawić solą i pieprzem. Sałatkę przełożyć na talerz i posypać pokrojonym szczypiorkiem. Sałatkę dodaję do przepisu miesiąca ponieważ jest kolorowa, smaczna i przyciąga wzrok. Zachęcam również do częstego przygotowywania sałatek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Pomidorki koktajlowe Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować