Sałatka z fasolką szparagową

5 (185 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Pyszna letnia warstwowa sałatka.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 20 dag fasolki szparagowej
    3 jajka
    pęczek szczypiorku
    2 czerwone pomidory
    ogórek zielony
    cebula czerwona
    2 żółte pomidory

    sos:
    jogurt ( 300 ml )
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki sosu pomidorowego o smaku słodko-wędzonym (sos barbecue )
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Sałatka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować. Pokroić na ok 2 cm kawałki. Jajka ugotować na twardo. Pomidory i ogórka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulkę i szczypiorek drobno pokroić.
    Na dno naczynia wyłożyć fasolkę, następnie jajka starte na dużych oczkach.
    Jajka dobrze posolić i popieprzyć. Posypać szczypiorkiem. Ułożyć pomidory i przykryć cebulką. Na wierzch ułożyć ogórka i żółte pomidory. Wszystko zalać sosem z w/w składników. Udekorować wg uznania. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Fasolka szparagowa Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Spotkanie rodzinne

Podobne przepisy

To może cię zainteresować