Prościej być nie może - fasolka i cebula. Trochę oleju i octu . I mamy pyszną letnią sałatkę . Zapraszam!
20 min
Składniki:
350 g zielonej fasolki szparagowej
1 biała cebula
oliwa z oliwek
chili w płatkach
szczypiorek
sól, pieprz
do polania
saszetka oleju kujawskiego ze smakiem pomidory, czosnek, bazylia
biały ocet
Sałatka z fasolki szparagowej i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę umyć, obciąć końce, ugotować w osolonej wodzie - kilkanaście minut od zagotowania wody - aby była miękka ale nie rozgotowana, albo ugotować na parze.
2.Lekko przestudzoną fasolkę podzielić na mniejsze kawałki.
3.Cebulę pokroić w cienkie półplasterki, dodać do fasolki.
4.Wymieszać z chili, szczypiorkiem, polać olejem, skropić octem, posolić i popieprzyć. Smacznego!
Komentarze