Sałatka z fetą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekka, kolorowa, pełna chrupiących warzyw sałatka. Idealna na wszelakie przyjęcia, a także jako dodatek do mięsnego obiadu.

  • 30 min

Składniki:

  • pół główki kruchej sałaty
    2 duże pomidory
    1 czerwona lub żółta papryka
    pół cebuli
    200 g sera feta
    SOS:
    1 łyżeczka drobno posiekanej świeżej bazylii (może być suszona, wtedy dać jej pół łyżeczki)
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka oliwy
    1 łyżka octu
    sól, pieprz, odrobina cukru

Sałatka z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa umyć. Sałatę porwać na drobne kawałki. Resztę warzyw pokroić dowolnie (ja lubię większe cząstki pomidora, paski papryki i bardzo cienkie piórka cebuli). Wszystkie warzywa wymieszać. Na końcu dodać pokrojony w kostkę ser feta.
    Wszystkie składniki sosu wymieszać. Sosem polać sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy