Lekka, kolorowa, pełna chrupiących warzyw sałatka. Idealna na wszelakie przyjęcia, a także jako dodatek do mięsnego obiadu.
30 min
Składniki:
pół główki kruchej sałaty
2 duże pomidory
1 czerwona lub żółta papryka
pół cebuli
200 g sera feta
SOS:
1 łyżeczka drobno posiekanej świeżej bazylii (może być suszona, wtedy dać jej pół łyżeczki)
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
1 łyżka octu
sól, pieprz, odrobina cukru
Sałatka z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie warzywa umyć. Sałatę porwać na drobne kawałki. Resztę warzyw pokroić dowolnie (ja lubię większe cząstki pomidora, paski papryki i bardzo cienkie piórka cebuli). Wszystkie warzywa wymieszać. Na końcu dodać pokrojony w kostkę ser feta.
Wszystkie składniki sosu wymieszać. Sosem polać sałatkę.
Komentarze