Sałatka z filetem z tuńczyka i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Filet z tuńczyka i oliwki to idealne połączenie. Towarzyszące mu inne warzywa tylko wzbogacają jego smak. Polecam sałatkę na każde rodzinne spotkanie, święta, czy imprezę. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i smaczna.

  • 50 min

Składniki:

  • -2 puszki filetów z tuńczyka w sosie własnym
    -150 g oliwek zielonych bez pestek
    -1 papryka czerwona
    -1 cebula
    -3 ogórki kiszone
    -6 łyżek kukurydzy z puszki
    -250 g jogurtu naturalnego
    -3 łyżki majonezu
    -sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka z filetem z tuńczyka i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski.
  • 2. Oliwki odsączamy z zalewy. Połowę zostawiamy w całości, drugą kroimy w plasterki i wrzucamy do tuńczyka.
  • 3. Cebulę siekamy w drobną kosteczkę i wrzucamy do miski z tuńczykiem i oliwkami.
  • 4. Ogórki odciskamy aby wypłynął z nich cały sok, kroimy w kostkę i wrzucamy do miski.
  • 5. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i odsączoną z zalewy kukurydzę.
  • 6. Jogurt i majonez mieszamy dokładnie w osobnej miseczce. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Sos wlewamy do sałatki, całość dokładnie mieszamy. Sałatkę odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować