Sałatka z kaszy gryczanej ze szpinakiem i jajkiem sadzonym

0 (0 ocen)

  • 5 min

Pomimo zimowej aury w mojej głowie mam same pomysły na dania, które świetnie wpisują się w wiosenny klimat. Tak też było dzisiaj rano, kontynuujemy temat kaszy gryczanej!

  • 5 min

Składniki:

  • 1/2 woreczka ugotowanej kaszy gryczanej
    2 garście szpinaku baby
    1 jajko
    2 łyżki masła
    ocet balsamiczny, w sprayu
    1/4 cytryny
    sól, pieprz do smaku

Sałatka z kaszy gryczanej ze szpinakiem i jajkiem sadzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na talerzu układamy listki szpinaku, spryskujemy octem balsamicznym, przygotowujemy na maśle jajko sadzone.
    Na listkach szpinaku układamy kaszę gryczaną, na wierzchu jajko sadzone, spryskujemy octem balsamicznym, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy