sałatka z kurczakiem, serem i fasolką szparagową

4.5 (162 ocen)

sycąca sałatka z pysznymi dressingiem

Składniki:

  • - pierś z kurczaka;

    - ok 30 dag mrożonej fasolki szparagowej;

    - mieszanka sałat- połowa opakowania;

    - kawałek żółtego sera;

    - czerwona cebula (ja zamieniłam ją na kupiony dziś na bazarku szczypiorek);

    - oliwa;

    - przyprawa do kurczaka;

    DRESSING: łyżka oliwy+ łyżeczka musztardy+ łyżeczka miodu+ łyżeczka białego octu winnego+ łyżeczka suszonego tymianku
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kurczakiem, serem i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę ugotować, osączyć.

    Kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanej oliwie z dodatkiem przyprawy do kurczaka.

    Ser pokroić w kostkę, a czerwoną cebulę w plastry (szczypiorek posiekać).

    Przygotować dressing, mieszając wymienione wcześniej składniki, włożyć na 10 min do lodówki.

    Opłukać sałatę, ułożyć ją na talerzu. Dołożyć pozostałe składniki, polać dressingiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować