Sałatka z jajkami przepiórczymi

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dużo podróżuję. Z każdej wycieczki przywożę pomysły na nowe dania.

Składniki:

  • ● op. jajek przepiórczych
    ● gałązka pomidorków koktajlowych
    ● po 2 łyżki czarnych i zielonych oliwek
    ● 12,5 dag mozzarelli
    ● oliwa
    ● zioła prowansalskie
    ● sól, pieprz
    ● kilka listków bazylii
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Kulki

Sałatka z jajkami przepiórczymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Wraz z oliwkami i pomidorkami przekrawamy na pół. Dodajemy pokrojoną w plastry mozzarellę.
  • 2. Sałatkę skrapiamy oliwą. Posypujemy ziołami, solą, pieprzem i posiekaną bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować