Sałatka z jajkiem i mozarellą

4.49 (157 ocen)

  • 15 min

Do tej sałatki nie trzeba nikogo przekonywać ,jest lekka z zarazem sycąca i zdrowa,na kolację czy śniadanie znakomita!

  • 15 min

Składniki:

  • 4 jajka
    główka sałaty masłowej
    1 kulka mozarelli
    2 pomidory wiśniowe
    1/2 papryki czerwonej
    1 pęczek rzodkiewki

    Sos:
    2 łyżki octu winnego
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1/2 łyżeczki cukru
    szczypta soli
    pieprz czarny świeżo mielony
Wystaw ocenę:

4.49 (157 ocen)

Zobacz również:

Bezy Sałatki Jajko Sosy Przekąski

Sałatka z jajkiem i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć ,paprykę wydrążyć z nasionek pokroić na paseczki ,pomidory na małe kawałki a rzodkiewkę na półplasterki. Jajka ugotować na twardo zalać zimna wodą przestudzi,obrać pokroić na ćwiartki. Mozarellę osączyć z zalewy pokroić w kostkę.Sałatę umyć osuszyć porwać w palcach na małe kawałki,włożyć do salaterki razem z pozostałymi warzywami wymieszać.Przygotować sos: Ocet utrzeć z solą pieprzem i wymieszać z oliwą z oliwek. Tak przygotowanym sosem skropić sałatkę i podawać. Można udekorować natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Papryka Pomidor Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować