sałatka z łososiem, burakiem, awokado i kuskusem

0 (0 ocen)

Róża z pieczonego buraka i awokado otoczona kawałkami łososia i kuskusem.

Składniki:

  • na 2 porcje:
    zestaw A:

    składniki podstawowe:
    200 g wędzonego łososia
    pieczony burak w mundurku
    1/2 szklanki kaszki kuskus

    składnik podstawowy dodatkowy:
    awokado

    składniki robocze:
    sok z cytryny do skropienia całości
    2 łyżeczki musztardy francuskiej
    łyżeczka masła do kaszki kuskus
    sól ziołowa

    dekoracja:
    czerwony pieprz
    listki kolendry
    listki rukoli
    mielony mak

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z łososiem, burakiem, awokado i kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszkę kuskus zaparzamy gorącą wodą z dodatkiem masła i soli ziołowej.
  • 2. Buraka obieramy ze skórki i kroimy na pół.
  • 3. Połówki buraka kroimy na cienkie półplasterki. Układamy z nich 2 róże. Układamy je na talerzach.
  • 4. Róże z buraka obkładamy plasterkami z awokado, tak by utworzyły listki wokół róż.
  • 5. Obok róż układamy kawałki łososia i kuskus.
  • 6. Całość ozdabiamy listkami kolendry, rukoli i musztardą francuską. Wykańczamy posypując czerwonym pieprzem i mielonym makiem.
  • 7. Sałatkę skrapiamy sokiem z cytryny. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować