SAŁATKA Z MIGDAŁAMI

4.5 (177 ocen)

  • 30 min

SMACZNA I ŁADNIE SIĘ PREZENTUJĄCA NA STOLE

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    - BROKUŁ

    - 1 OPAK. SERA TYPU FETA

    - PIERŚ Z KURCZAKA

    - 50 G MIGDAŁÓW W PLASTRACH

    - 2 ŁYŻKI MAJONEZU

    - 3 ŁYŻKI ŚMIETANY 12-18%

    - 2-3 ZĄBKI CZOSNKU

    - PRZYPRAWY ( GYROS,PIEPRZ,JARZYNKA,SÓL)

    - ŁYŻKA MASŁA

    - OLEJ DO SMAŻENIA
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SOS CZOSNKOWO-ŚMIETANOWY

    MIESZAMY MAJONEZ,ŚMIETANĘ I PRZETARTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK.PRZYPRAWIAMY PIEPRZEM.
  • 2. BROKUŁ OBGOTOWAĆ W OSOLONEJ WODZIE.OKOŁO 3-4min.

    PIERŚ Z KURCZAKA POKROIĆ W KOSTKĘ ,OBSYPAĆ GYROSEM I JARZYNKĄ A NASTĘPNIE PODSMAŻYĆ NA NIEWIELKIEJ ILOŚCI OLEJU.

    MIGDAŁY UPRAŻYĆ NA MAŚLE NA ZŁOTY KOLOR.

    BROKUŁA DZIELIMY NA MAŁE RÓŻYCZKI I POŁOWĘ WYKŁADAMY NA MISĘ.NA TO POŁOWĘ POKROJONEGO W KOSTKĘ SERA,NASTĘPNIE RÓWNIEŻ POŁOWĘ PIERSI Z KURCZAKA I CZĘŚĆ MIGDAŁÓW.POLEWAMY POŁOWĄ SOSU I JESZCZE RAZ POKRYWAMY WARSTWAMI SKŁADNIKÓW.NA WIERZCHU POSYPAĆ MIGDAŁAMI.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować