Sałatka z sosem i dodatkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem tegoroczną maturzystką. W wolnych chwilach często gotuję. Sałatkę tę nauczyła mnie robić mama. Wszystkim bardzo smakuje.

Składniki:

  • ● kilka liści sałaty lodowej
    ● 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej
    ● pomidor
    ● 1/2 świeżego ogórka
    ● 3-4 plastry polędwicy sopockiej
    ● 3 piórka szczypiorku lub mała cebula
    ● 4 rzodkiewki
    ● 1 op. sosu sałatkowego francuskiego lub 2 minikostki przyprawy czosnek
    ● mały kubeczek śmietany

Sałatka z sosem i dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście sałaty myjemy, osączamy
    i rwiemy na kawałki.
  • 2. Drobno kroimy szczypiorek
    lub cebulkę. Dodajemy kukurydzę.
    Kroimy w kawałki
    pomidora, a ogórka w kostkę.
    Polędwicę kroimy w kostkę,
    rzodkiewki również. Wszystkie
    składniki dodajemy do sałaty.
  • 3. Śmietanę dokładnie mieszamy
    z sosem sałatkowym
    lub wkruszamy do niej 2 kostki
    czosnku. Polewamy sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2008

Komentarze

Podobne przepisy