Pyszna sałatka do której wykorzystałam domową fasolkę ze słoika.
20 min
Składniki:
puszka fasolki szparagowej lub słoik domowej w zalewie
0,5 l słoik ogórków konserwowych
20 dag sera żółtego
4 jajka
1 mały por
1 cebula
puszka fasoli czerwonej
puszka kukurydzy
keczup
majonez
Sałatka z serem i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę osaczamy z zalewy, ogórki kroimy w kroimy w kostkę i smarujemy majonezem. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach i wykładamy połowę sera.
2.Na ser wykładamy osączoną kukurydzę z zalewy i smarujemy warstwą keczupu.
3.Wykładamy fasolę, pora i cebulę kroimy w kostkę i smarujemy majonezem.
4.Jajka gotujemy na twardo, kroimy i dodajemy do salaterki. Posypujemy solą, pieprzem i smarujemy majonezem. Wykładamy pozostałą część sera żółtego. Dekorujemy
Porady
Jeżeli sałatka ma dłużej stać w lodówce to ser lepiej wyłożyć przed samym podaniem żeby nie opadł.
Komentarze