Sałatka z szynką i oregano

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię wymyślać nowe sałatki, gdyż są dobre na szybką przekąskę w ciągu dnia.

Składniki:

  • ● 30 dag szynki
    ● mały brokuł
    ● 3 pomidory
    ● 3 jajka
    ● ząbek czosnku
    ● 2 łyżki jogurtu naturalnego
    ● 2 łyżki majonezu
    ● oregano
    ● sól, pieprz
    ● bazylia do dekoracji

Sałatka z szynką i oregano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł gotujemy ok. 10 minut we wrzącej osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy, a następnie dzielimy na małe różyczki.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy
    w kostkę.
  • 3. Pomidory myjemy i osuszamy, czosnek obieramy. Wraz z szynką kroimy w kostkę. Dodajemy brokuł i jajka. Mieszamy z majonezem i jogurtem naturalnym. Oprószamy oregano, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy. Dekorujemy listkami bazylii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy