Sałatka z parówką jajkiem i kaparami

0 (0 ocen)

Serdecznie zapraszam:))

Składniki:

  • ½ sałaty lodowej
    Duża garść szpinaku baby
    ½ papryczki chili
    4 pomidorki cherry
    2 łyżki kiełków rzodkiewki
    3 parówki wieprzowe
    2 jajka
    3 łyżki kaparów
    Sól, pieprz
    Dressing:
    2 łyżki octu ryżowego
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 łyżka śmietany 12%
    1 łyżka majonezu ( płaska)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z parówką jajkiem i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałatę i szpinak pokroić 1. Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupki.Z sałaty wyciąć kłąb i pokroić ją w cienkie piórka. Przełożyć do miski. Liście szpinaku pokroić na paski, dodać do miski.
  • dodać pokrojone parówki 2. Pomidorki pokroić na ósemki ( jeśli są małe to tylko na ćwiartki). Kiełki poszatkować i dodać do miski. Parówki obrać z osłonek i pokroić na cienkie plasterki pod skosem. Kapary odsączyć z zalewy i dodać do miski.
  • dodać jajka 3. Jajko pokroić na grube plastry, doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać.
  • wymieszać dressing 4. W osobnej miseczce wymieszać wszystkie składniki dressingu, polać nim sałatkę i ponownie delikatnie wymieszać. Odłożyć do lodówki na co najmniej 15 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kapary Parówki Sałata Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować