Sałatka z parówką jajkiem i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupki.Z sałaty wyciąć kłąb i pokroić ją w cienkie piórka. Przełożyć do miski. Liście szpinaku pokroić na paski, dodać do miski.
2.Pomidorki pokroić na ósemki ( jeśli są małe to tylko na ćwiartki). Kiełki poszatkować i dodać do miski. Parówki obrać z osłonek i pokroić na cienkie plasterki pod skosem. Kapary odsączyć z zalewy i dodać do miski.
3. Jajko pokroić na grube plastry, doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać.
4.W osobnej miseczce wymieszać wszystkie składniki dressingu, polać nim sałatkę i ponownie delikatnie wymieszać. Odłożyć do lodówki na co najmniej 15 minut. Smacznego!
Komentarze