SAŁATKA Z PIECZAREK

4.5 (159 ocen)

WYKORZYSTUJĄC SAŁATKĘ ZE SŁOIKA W KILKA MINUT STWORZYMY SAŁATKĘ DLA NIEZAPOWIEDZIANYCH GOŚCI LUB OSZCZĘDZIMY SPORO CZASU PRZYGOTOWUJĄC PRZYJĘCIE.

Składniki:

  • 3 kg cebuli
    3 kg papryki czerwonej
    3 kg pieczarek

    Zalewa: 12 szkl wody
    2 szkl octu
    40 dag cukru
    Liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Sałatka z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, zasolić na 2-3 godziny. Pieczarki pokroić i zagotować w słono- kwaśnej wodzie, odcedzić. Ugotować zalewę, dodać cebulę, paprykę, pieczarki, gotować 10 minut, wkładać do słoików.

    Do odcedzonych (słoik 1l) papryki, cebuli i pieczarek dodajemy: puszkę kukurydzy, ogórki konserwowe (2-3), 5 jaj, majonez i doprawiamy pieprzem, solą.

    Z powyższych składników uzyskamy ok. 13 słoików (o pojemności 1l) sałatki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować