Warstwowa sałatka z pieczarkami

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smaczna i ładnie wygląda na stole

Składniki:

  • 100 g szynki
    2 ogórki kiszone
    1 ziemniak ugotowany
    1 marchewka
    2 jajka ugotowane na twardo
    80 g sera żółtego
    100 g marynowanych pieczarek
    3 łyżki majonezu
    natka pietruszki
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Majonez

Warstwowa sałatka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki 1. Salaterkę wyłożyć folią spożywczą i ułożyć pieczarki główką do folii.Warzywa i szynkę pokroić w kostkę, jajka i ser zetrzeć na tarce jarzynowej. Majonez przełożyć do rękawa cukierniczego i odciąć mały rożek, wycisnąć trochę majonezu na pieczarki.
  • Układanie warstw sałatki 2. Kolejno, rozłożyć warstwę marchewki, posypać odrobinką soli i pieprzu. Kolejna warstwa to pokrojone w drobną kostkę ogórki. Na każdą warstwę wycisnąć trochę majonezu.
  • Kolejne warstwy 3. Następnie rozłożyć warstwę szynki, lekko docisnąć łyżką.
  • Sałatka 4. Kolejno układać warstwy: żółty ser, jajka i na koniec ziemniaki.Jajka i ziemniaki posolić i posypać pieprzem. Na każdą warstwę dać trochę majonezu. Przykryć folią, docisnąć dłonią i wstawić do lodówki. Przed podaniem wyłożyć na talerz i udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Pieczarki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować