Warstwowa sałatka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Salaterkę wyłożyć folią spożywczą i ułożyć pieczarki główką do folii.Warzywa i szynkę pokroić w kostkę, jajka i ser zetrzeć na tarce jarzynowej. Majonez przełożyć do rękawa cukierniczego i odciąć mały rożek, wycisnąć trochę majonezu na pieczarki.
2.Kolejno, rozłożyć warstwę marchewki, posypać odrobinką soli i pieprzu. Kolejna warstwa to pokrojone w drobną kostkę ogórki. Na każdą warstwę wycisnąć trochę majonezu.
4.Kolejno układać warstwy: żółty ser, jajka i na koniec ziemniaki.Jajka i ziemniaki posolić i posypać pieprzem. Na każdą warstwę dać trochę majonezu. Przykryć folią, docisnąć dłonią i wstawić do lodówki. Przed podaniem wyłożyć na talerz i udekorować.
Komentarze