Sałatka z pieczonych warzyw

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pomysł idealny na jesienne chłodne dni. Taką sałatkę przygotowujemy w piekarniku, najlepiej smakuje na ciepło. Doskonała na lekka kolacje lub jako dodatek do mięs.

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 200 g dyni
    1 czerwona papryka
    2-3 pieczarki
    sól
    pieprz
    tymianek
    olej do posmarowania blachy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pieczonych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię, paprykę i pieczarki kroimy w kostkę o dowolnej grubości. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy odrobiną oleju. Układamy warzywa tak, aby powstała cienka warstwa. Posypujemy je solą, pieprzem i tymiankiem. Pieczemy od 15 do 20 minut. Dynia i papryka powinny być soczyste a pieczarki lekko chrupiące. Sałatkę możemy przemieszać w trakcie pieczenia. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Papryka Pieczarki Sałata Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować