Sałatka z pieczonymi burakami i serem korycińskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraki umyć, osuszyć i wstawić do piekarnika na 30 minut w 180 st C. Po upieczeniu ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Ogórki konserwowe pokroić w większe kawałki. Ser Koryciński pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Paprykę i pomidora w kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać i również pokroić w kostkę. Do buraków dodać ogórki, cebulę, paprykę, pomidora i majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dobrze razem wymieszać. Na półmisku wyłożyć mieszankę sałat. Na to buraczki. Wszystko posypać jajkami i serem Korycińskim. Podawać z ulubionym pieczywem.
Komentarze