Sałatka z pstrągiem szampanem i truskawkami

0 (0 ocen)

Lekka orzeźwiająca sałatka z rybą, sosem na bazie szampana i słodyczą truskawek ułożona na liściach roszponki.

Składniki:


  • filet wędzonego pstrąga
    pół kieliszka szampana
    30 - 40 dag truskawek
    roszponka
    cebula dymka ze szczypiorkiem
    sól himalajska
    pieprz kolorowy
    natka pietruszki

Sałatka z pstrągiem szampanem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszponkę umieszczamy na dnie salaterki. Cebulkę i szczypiorek drobno siekamy. Wsypujemy do miski. Rybę rwiemy na małe kawałki i dorzucamy do miski. Szampana miksujemy z solą, pieprzem i 3 - 4 truskawkami. Sałatkę polewamy sosem. Ozdabiamy resztą truskawek i pietruszką. Podajemy z ciepłym pieczywem posmarowanym masełkiem ziołowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy