Sałatka jest lekka, a ser pleśniowy zaostrzy smak.
Składniki:
opakowanie roszponki,
15 dag pomidorków koktajlowych lub 1 duży pomidor malinowy
mała cebula,
10 dag sera z błękitną, srebrną lub zieloną pleśnią,
kilka oliwek
SOS:
4 łyżki oliwy z oliwek,
2 łyżki soku z cytryny,
łyżka octu balsamicznego,
sól,
pieprz.
Sałatka z roszponką i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oliwki pokroić na mniejsze kawałki lub połówki. Ser również pokroić na mniejsze części. Cebulkę drobno posiekać.
Pomidorki pokroić w ćwiartki, połączyć z roszponką,oliwkami, cebulą i serem.
Wszystkie składniki przełożyć do salaterki.
2.Oliwę z oliwek połączyć z sokiem z cytryny, octem balsamicznym, przyprawić solą i pieprzem.
Tak przygotowanym sosem polać sałatkę
Komentarze