Sałatka z resztek

4.5 (153 ocen)

  • 20 min

Jest wyrazista w smaku, a składniki do niej zazwyczaj są w lodówce.

  • 20 min

Składniki:

  • pół kapusty pekińskiej
    10 dag szynki
    10 dag żółtego sera
    pół puszki kukurydzy
    5 pieczarek
    ząbek czosnku
    łyżka prażonej cebulki
    2 łyżki keczupu
    3 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
    łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z resztek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy na niewielkie paseczki. Ser i szynkę kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju i studzimy. Łączmy składniki. Dodajemy kukurydzę, prażoną cebulkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy keczup i majonez. Mieszamy.

Porady

Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować