Sałatka z rukolą i tuńczykiem

4.44 (191 ocen)

  • 15 min

Szybka, prosta i lekka sałatka z rukolą. Idealna na drugie śniadanie lub kolację.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 opakowanie rukoli
    1 mała puszka tuńczyka w wodzie
    garść pomidorków koktajlowych
    ½ małej czerwonej cebuli
    1 opakowanie mini mozzarelli

    Dressing :
    3 łyżki oliwy
    1 łyżka soku z cytryny
    ½ łyżeczki oregano
    szczypta soli i pieprz
Wystaw ocenę:

4.44 (191 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z rukolą i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączam, dzielę widelcem na mniejsze kawałki. Pomidorki myję i przekrawam na pół, cebulę obieram i kroję w cienkie półplasterki. Przygotowuję dressing : wszystkie składniki umieszczam w małym słoiczku i potrząsam aż składniki się połączą. W naczyniu układam opłukaną rukolę, układam na niej pozostałe składniki, całość polewam dressingiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rukola Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować