1 podwójny filet z kurczaka
2 sery mozzarellar
1 opakowanie ukoli ok. 130g
1 słoik 270g suszonych pomidorów w oleju najlepiej z ziołami
120g makaronu kokardki
1 duża czerwona cebula
1 sos sałatkowy grecki w proszku
Przyprawa do grosa
Sałatka z rukolą, suszonymi pomidorami, mozzarellą i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta umyć, oczyścić z kości i pokroić w drobną kostkę. Oprószyć przyprawą gyros i zostawić na przynajmniej 30 minut w lodówce. Po tym czasie usmażyć. Makaron ugotować al’ dente. Mozzarellę pokroić kostkę, a pomidory w wąskie paski o długości ok. 2 – 3cm. Cebulę pokroić w cienkie piórka. Wszystkie składniki razem wymieszać i zalać sosem rozrobionym z olejem pozostałym po pomidorach.
Porady
Podawać od razu po przyrządzeniu, inaczej rukola zwiędnie.
Komentarze