Sałatka z ryżem i szczypiorkiem

4.5 (181 ocen)

  • 45 min

Sałatka z ryżem i szczypiorkiem to propozycja na przystawkę czy jako dodatek do bułeczki na śniadanie, jest pyszna i aromatyczna!

  • 45 min

Składniki:

  • 100 g ryżu
    5 jaj
    3-4 ogórki konserwowe
    1/2 cebuli
    1/2 pęczka szczypioru
    1/2 jabłka
    3 ząbki czosnku
    1 płaska łyżka musztardy dijon
    2 łyżki majonezu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Sałatka z ryżem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w osolonym wrzątku na sypko, zostawiamy do wystudzenia.Przesypujemy do miski.
    Jajka gotujemy na twardo, obieramy zimne kroimy w kostkę , tak samo ogórka konserwowego, cebulę i szczypiorek, oraz jabłko, mieszamy wszystkie składniki, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majonez i musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, całość mieszamy.Schładzamy przed podaniem w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sałata Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować