Sałatka z rzodkiewką, kiełkami lucerny i płatkami migdałów

0 (0 ocen)

Cudownie lekka i wiosenna sałatka, pełna witamin i chrupiąca. Smaku uzupełnia sos koperkowy, a charakteru dodają prażone płatki migdałów. Tego nam trzeba na wiosnę :)

Składniki:

  • pęczek rzodkiewki
    pół opakowania fety
    pół małej główki sałaty lodowej
    50 g płatków migdałów
    40 g kiełków lucerny
    Sos:
    4 łyżki posiekanego koperku
    200 g śmietany 12% (lub jogurtu naturalnego)
    łyżka majonezu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z rzodkiewką, kiełkami lucerny i płatkami migdałów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki i ułożyć na talerzu. Fetę pokroić w niewielką kostkę i ułożyć na sałacie. Rzodkiewki pokroić na plasterki i ułożyć na sałacie, a całość posypać kiełkami.
  • 2. Składniki sosu połączyć, lekko dosolić (ale nie za dużo, ponieważ feta jest słona). Polać sałatkę.
  • 3. Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni do zezłocenia. Posypać po sałatce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełki Rzodkiewka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować