Sałatka z tortellini i marynowaną dynią

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Zwyczajne składniki makaronowej sałatki połączone z kosteczkami marynowanej dyni nabierają niecodziennego smaku. Taką sałatkę z powodzeniem można podać na rodzinną kolację jak i na przyjęciu dla gości.

  • 30 min

Składniki:

  • tortellini z parmezanem - 1 op.
    dynia marynowana - 1 słoik
    seler konserwowy – 1/2 słoika
    szynka - 200 g
    jajka ugotowane na twardo – 5 szt.
    natka pietruszki posiekana – 3 łyżki
    majonez - 2 łyżki
    pieprz kolorowy świeżo mielony – do smaku
    sól morska – do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Torty Sałatki Przystawki

Sałatka z tortellini i marynowaną dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortellini ugotować w dużej ilości osolonej wody zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowane przelać zimną wodą i zostawić na sitku do odsączenia.
  • 2. Seler konserwowy i marynowaną dynię wyłożyć na sitko do odsączenia z zalewy.
  • 3. Do miski włożyć tortellini, odsączony seler i dynię marynowaną. Kilka kawałków dyni odłożyć do dekoracji. Dodać pokrojone w kostkę jajka ugotowane na twardo, szynkę i posiekaną natkę pietruszki. Dwie łyżki majonezu wymieszać z kolorowym pieprzem i solą morską, przełożyć do miski i delikatnie wymieszać ze składnikami sałatki. Odstawić do lodówki, aby smaki się przemieszały.
  • 4. Sałatkę podawać schłodzoną, udekorowaną odłożonymi kawałkami marynowanej dyni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Seler Tortellini Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować