Sałatka z truskawkami i łososiem
Składniki:
- 2 liście sałaty dębowej
4 liście sałaty masłowej
50g wędzonego łososia
5 truskawek
pół krążka sera camembert
olej w atomizerze
ocet balsamiczny
sól
Sałatka z truskawkami i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Na 2 porcje
Sałaty umyć, osuszyć, porwać na kawałki i ułożyć na dużym talerzu. Spryskać delikatnie olejem i leciutko oprószyć solą.
Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki i przekroić na ćwiartki. Camembert pokroić na cienkie trójkąty. Ułożyć promieniście na sałacie.
Łososia pokroić na cienkie plasterki lub porwać na kawałki. Ułożyć na sałacie. Polać octem balsamicznym i Od razu podawać.
Komentarze