Przepis dostałam od mojej kochanej babci Michalinki, choć dziś już nie ma jej w śród nas to jednak ten przepis w jakiś magiczny sposób przypomina o babuni:)
10 min
Składniki:
- 1 lub 2 woreczki ryżu
- 2 puszki tuńczyka w oleju ( może być w sosie własnym)
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1 mniejsza cebula czerwona
- 4 ogórki kiszone
- 5 jajek
- 2 łyżki majonezu
- 1 mały por
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Sałatka z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie
1. Ryż ugotować do miękkości, jajka ugotować na twardo.
2. Fasolę, kukurydzę i tuńczyka dokładnie odsączyć.
3. Ogórk, cebulę i pora pokroić w drobną kostkę.
4. Z majonezu i jogurtu przygotować sos.
5. Składniki wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Porady
Ważne by nie przegotować ryżu. Ryż musi być ugotowany al dente.
Komentarze