Sałatka z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 10 min

Przepis dostałam od mojej kochanej babci Michalinki, choć dziś już nie ma jej w śród nas to jednak ten przepis w jakiś magiczny sposób przypomina o babuni:)

  • 10 min

Składniki:

  • - 1 lub 2 woreczki ryżu
    - 2 puszki tuńczyka w oleju ( może być w sosie własnym)
    - 1 puszka kukurydzy
    - 1 puszka fasoli czerwonej
    - 1 mniejsza cebula czerwona
    - 4 ogórki kiszone
    - 5 jajek
    - 2 łyżki majonezu
    - 1 mały por
    - 1 łyżka jogurtu naturalnego
    - sól, pieprz

Sałatka z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie
    1. Ryż ugotować do miękkości, jajka ugotować na twardo.
    2. Fasolę, kukurydzę i tuńczyka dokładnie odsączyć.
    3. Ogórk, cebulę i pora pokroić w drobną kostkę.
    4. Z majonezu i jogurtu przygotować sos.
    5. Składniki wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Ważne by nie przegotować ryżu. Ryż musi być ugotowany al dente.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy